Dagens sanning?

"De flesta brott begås av svenskar." skriver DN i en rubrik med anledning av en undersökning av BRÅ som konstaterar att utomeuropeiskt födda är klart överrepresenterade i brottsstatistiken.
Möjligen kan faktumet att de flesta brott begås av svenskar ha att göra med att de , ännu så länge , utgör en majoritet i sitt eget land, närmare bestämt 85 % av befolkningen.

Möjligen har DN samma snåla inställning till sanningen som Mark Twain när han säger ; Sanningen är det finaste och dyrbaraste vi äger , den skall vi vara rädda om och använda så litet som möjligt.

Till människor som av lättja eller andra orsaker litar till auktoriteter kan Argus bara förmedla följande råd från Bertrand Russell ; Gå ut och undersök saken själva. Ett besök på någon av riksanstalterna Kumla , Tidaholm eller Hall torde räcka för att ställa DNs slutsats i mycket tveksam dager.

Man kan nu konstatera att DN inte bara format utan också innehållsmässigt sällat sig till tabloidpressens skara och det är ett sällskap som kan få vilket annat som helst att framstå som mer önskvärt.

Med hänsyn taget till ovanstående finns det numera bara en rikstäckande dagstidning vars inställning till sanningsenlig rapporterin gör den läsvärd. Det är inte DN.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: