Vård.

Hemkommen från morgonens tankegång kan Argus i DN läsa att antalet fängelsedömda för narkotikabrott har ökat med 68% på tio år och att den gruppen nu är större än antalet våldsdömda.

Till denna artikel fogas , i vanlig ordning, ett socialpornografiskt tillägg ,förmodligen i syfte att påvisa de stackars narkotikasmugglarnas utsatta situation i ett samhälle som inte det minsta "bryr sig " som termen lyder.

 

I detta fall är den utsatte en 57-årig f.d. ( före detta , eller möjligen för dålig , Argus anm.) sjökapten som åkte fast när han för åtta år sedan försökte smuggla 30 kilo amfetamin mellan Danmark och Sverige, en handling som man kunde misstänka att sjökaptenen med normal intellektuell kapacitet skulle förstå att samhället inte skulle bli stormförtjust över.

 

Denne f.d.( se anm. ovan) sjöfarare , numera kåkfarare ondgör sig över att han under sin fängelsetid inte fått  "någon samhällsanpassad vård namnet."

 

 Man skulle annars kunna tro att en man i sextioårsåldern som lyckats utbilda sig till sjökapten , även om denna utbildning inte kräver någon gigantisk intellektuell kapacitet , det är väl det där med styrbord och babord som kan vara lite knivigt i början, skulle kunna klara sig utan samhällets stöd under några år och på så sätt frigöra resuser till vård av offren för han och hans gelikars verksamhet.

1 liisa:

skriven

Argus,dina kommentarer har jag läst med stort intresse. Din blogg är lovande. Vale


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: