Fusk.

I samband med friidrottsVM i Finland har fusk i form av doping avslöjats. Argus måste med skammens rodnad å sina uråldriga kinder erkänna att även han sänkt sig till den låga nivå som fuskandet i ädel tävlan innebär.

 

Argus har på inrådan av en kärstående , som redan är lycklig innehavare av dylik apparatur, införskaffat en st. ( styck, inte steg, övers.anm) stegräknare för att hålla lite koll på sina motionspromenader. På det sättet får vi ju också möjlighet att mäta och jämföra våra gångprestationer.

 

Då Argus ekonomi  under det senaste ( och för Argus del möjligen sista ) millenniet befunnit sig i en tillfällig, men djup, svacka valde han ett lågbudgetalternativ i den mängd alternativ som finns. Det har visat sig att hans räknare kan vara något överkänslig och alltför lättvindigt registrerar en rörelse som ett steg. 

T.ex. har Argus upptäckt att han genom att köra genom ett gupp i vägen kan få sig ett steg tillgodo, varför han nu gladeligen styr sitt fordon genom alla de gropar ( gröpper?) som Vägförvaltningen så hänsynsfullt kvarlämnat , säkerligen med Argus och hans stegräknare i åtanke.

 

Apropå fusk kan det vara värt att ha André Gides ord i åtanke ;

"I en värld där alla fuskar , blir den ärlige en bedragare."


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: