Ny förening!

I och med att Argus åldrande fortskrider (sic!) i hastig , men mindre lustig , takt har han utvecklat en stigande intolerans mot en del företeelser , alkohol är en , dumhet en annan.

 

 Tillvaron framstår numera som alltför kort för att slösas på något av alternativen.

 

 En intressant etymologisk parentes i sammanhanget alkohol är att såväl Eau de vie , whisky som akvavit betyder "livets vatten" , medan vodkan , som kanske inte är lika pompös av sig, bara betyder vatten. Genom Pippis sång "Femton flaskor rom på död mans kista" är dock t.o.m. Argus barnbarn införstådda med att alkoholen långt ifrån är det oskyldiga och livgivande elixir som ovanstående namn antyder.

 

Allt nog och emedan , Argus har , i syfte att underlätta  livssituationen , som socionomerna brukar säga, för sig och andra äldre män, beslutat bilda föreningen GNN Gubbar Nobbar Nubbar. Vad gäller medlemskap i denna förening kommer Argus att vara minst lika generös som den allra som givmildaste SSU-förening och därmed hoppas utkvittera statsbidrag i tillräcklig mängd för ett större antal champagneflaskor , en dryck som Argus inte betraktar som alkohol utan mera som en  finare ( och roligare ) sorts Pommac. 

   

1 jesterdaze:

skriven

Jag kan vara med. 7 ggr. Men jag tänker ta en hutt då och då ändå.

2 Argus:

skriven

Du är naturligtvis välkommen! Kunde SSU visa överseende med att Kjell-Olof Feldt passera de sjuttio,så kan GNN tolerera lite skåpsupande!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: