Klappjakt2.

En reporter på Aftonbladet säger sig ha "undersökt den nya trenden av sjukskrivningar i Malmö." Syftet med "undersökningen" tycks ha varit att visa hur lätt det är att bli sjukskriven för utbrändhet och därmed misskreditera de människor som fått denna diagnos.

 

Journalisten uppsöker alltså en läkare och blir sjukskriven med diagnosen "krisreaktion" , inte utbrändhet som rubriken säger. Diagnosen ställs efter det att läkaren "gjort en  ordentlig medicinsk undersökning" med bl.a. ett blodprov som visade att "patienten" inte led av en infektion.

 

 Diagnosen ställs också efter det att journalisten blåljugit och påstått att han lidit av sömnsvårigheter (han säger sig sova en till två timmar per natt), huvudvärk och bristande "ork" under en tid.

 

 Han blir  alltså sjukskriven två veckor med diagnosen krisreaktion och jag har svårt att tycka att en läkare som sjukskriver en person med dessa (påhittade) symptom och efter en ordentlig undersökning , går alltför lättvindigt tillväga. Det har tydligen inte journalisten som istället sällar sig till drevet i klappjakten på sjukskrivna med rubriken " Utbränd - på 32 minuter. Så lätt blev Aftonbladets journalist sjukskriven."

 

Möjligen har journalisten samma , så att säga ekonomiska, syn på sanningen som Mark Twain  när han säger , "Sanningen är bland det finaste vi har, den skall vi inte använda i onödan."


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: