Allitteration , hjärnceller och tårar.

   Ofta när jag letar efter något att se på TV påminns jag om Pink Floyds vackra bokstavsrim ;  "I´ve got thirteen channels of shit on the TV to choose from."   Ibland visas det dock något av intresse , i natt visade Discovery channel ett program om människokroppen och dess utveckling.

 

En intressant , om än lite skrämmande , uppgift var att våra hjärnceller dör i en takt av 50 000 i minuten. Detta är en observation som Argus i och för sig redan gjort , på så att säga empirisk väg, några dystra söndagsmornar då han stigit upp för att ta två Albyl, en som det känns, för varje överlevande hjärncell.

 

Ett annat tankeväckande rön som presenterades var att en genomsnittlig människa ,  det enda djur som kan gråta, gjuter 65 liter tårar under sitt liv. Det är allt en hel del det, men om Mark Twain sa ; " Människan är det enda djur som kan rodna - och har anledning till det." , så kan väl Argus säga ; Människan är det enda djur som kan gråta - och har anledning till det.

 

PS. För känsliga läsare skall det tilläggas att den mänskliga hjärnan ( normalt ) innehåller 100 miljarder hjärnceller. Det är allt en hel del det.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: